Camping in Sweden

Copyright 2018 Stensjö Camping | powered by Wordpress
 • English
 • Nederlands
 • Svenska
 • Deutsch
Stensjö Camping & Vandrarhem 37338 Nävragöl Zweden tel: +46 (0)76 77 45 386
 • Zweden Camping: logo Stensjö Camping
 • Onze activiteiten

  Op de camping in Zweden zullen uw kinderen zich niet snel vervelen.
  O.l.v. onze activiteitenbegeleiders worden er diverse activiteiten georganiseerd.  De activiteiten gaan door tot in september.

  ACTIVITEITENOVERZICHT:

  Nieuw! in de verhuur een SUP board is een soort surfplank waarop je staat en doormiddel van een peddel vooruit vaart. Onze sup’s zijn te huur voor een aantal uurtjes, dagdeel of dag.

  34,35,139,146.153503

  Kanotocht met gids: kanoën, broodjes bakken boven houtvuur + worstjes Een populaire en gezellige activiteit voor de hele familie.
  Kosten Sek 150,- per persoon. Duur: ongeveer 3 uur.

  Kanotocht zonder gids
  Wij verhuren kano´s, kajaks en roeiboten. Het meer bij de camping leent zich goed voor een kanotocht. Ook is het mogelijk naar andere meertjes te peddelen via een smal kanaaltje.
  Activiteiten op onze camping in Zweden: kanovaren

  Boogschieten
  Kosten kr 50,-
  Activiteiten op onze camping in Zweden: boogschieten Camping in Zweden: boogschieten

  Vlotten bouwen
  Nooit zelf een vlot gebouwd? Dan moet je het toch echt eens gaan proberen. Je krijgt nu de kans! Daarna het vlot uitproberen, dat is pas ´toppen´ (zoals de Zweden zeggen). Een zeer populaire activiteit. Omdat we het water opgaan, krijgen alle kinderen een zwemvest van ons te leen.
  Kosten kr 80 ,- voor een dagdeel (incl drinken en iets lekkers).
  Activiteiten op onze camping in Zweden: vlottenbouw  Vlotvaren

  Boomerangs maken
  Zelf je eigen boomerang maken van Zweeds hout.
  kosten kr 55,-

  Boemerang_maken boomerang gooien

  Helikopter rondvlucht
  Bekijk je campingplek van boven. Het is voor velen een beleving om de prachtige omgeving en het meer vanuit de lucht te zien. De prijs is heel redelijk, ca. kr 400,- per vlucht per persoon. Vertrek vanaf het voetbalveld.

  Zeskamp
  voor de kinderen organiseren wij regelmatig een zeskamp, met leuke onderdelen. Deelname Sek 35,-

  zeskamp7 zeskamp

  Pannekoeken bakken boven houtvuur
  Een leuke en bovendien lekkere activiteit, waar kinderen dol op zijn. Kosten kr 50,- per kind.

  Pannenkoeken_bakken pannenkoeken bakken

  Pizza bakken
  Wij gaan een oven maken en dan pizza’s bakken. Kosten Sek 60,- pp

  Lasergame
  Kosten: Sek 75,- pp

  Zweedse familiepicknick
  Wandeltocht naar picknick op locatie (wandelkaart 1 dag van tevoren aan de receptie afhalen) Afstand zelf te bepalen tussen 5,5 en 15km (heen en terug) Kosten voor kinderen Sek 75.- en volwassenen vanaf 12 jaar Sek 125,- Routes kunnen ook gecombineerd worden).

  Maak je eigen waterglijbaan
  Een spannende activiteit in en bij het water. Kosten kr 80,- (incl. versnapering)
  Camping Zweden: waterglijbaan

  Kabelbaan maken! (vanaf 7 jaar)
  Kosten kr 45,- incl. iets lekkers

  kabelbaan4 Camping in Zweden: kabelbaan

  Dropping
  De kinderen worden afgezet in het bos en moeten zelf de weg terugvinden. De activiteit is gratis, u dient wel voor vervoer te zorgen (d.w.z. uw kind/eren weg te brengen). Een aantal ouders wordt verzocht mee te lopen.

  Buttons maken, kr 20,- per button/koelkastmagneten kr 25,-/stuk

  Cursus kaart en kompas, een leuke, leerzame en avontuurlijke activiteit.

  Andere activiteiten
  Iedere week houden wij in het hoogseizoen een (inmiddels erg populaire) grillavond* en een andere dag in de week houden we een avontuurlijke puzzeltocht*.

  Grillkvall2
  Grillkvall

  Als u wilt, kunt u meedoen met een spelletje ´Kubb´ op de camping (kostenloos) en zo zijn er nog meer spelletjes ´s avonds waar de kinderen gratis aan kunnen deelnemen.

  Wij verzinnen ieder jaar weer nieuwe activiteiten.

  WIJ PLANNEN IN PRINCIPE OP ALLE DAGEN ACTIVITEITEN IN, MAAR HET KÁN VOORKOMEN DAT ER EEN KEER NIETS GEPLAND IS OP EEN DAG (ZÉÉR ZELDEN) OF DAT EEN ACTIVITEIT DOOR OMSTANDIGHEDEN NIET DOORGAAT.

  Activiteiten bij slecht weer (let wel: wij hebben goed weer besteld voor deze zomer!!): mocht het een dag regenen, dan is het goed te weten dat er een binnenspeeltuin is in Karlskrona, een prachtig zwembad in Emmaboda  (sauna is inclusief, verder is er een waterglijbaan, een klimmuur en is het NIET druk, vaak heeft u het rijk (bijna) alleen). Het Marinemuseum is een aanrader bij slecht weer en het plaatsje Kosta biedt ook mogelijkheden voor een dagje uit. En wat dacht u van het Kreativum? Deze laatste optie ligt wel op 80 km rijden, maar is zeker de moeite waard! Als u eens wilt kijken hoe een IKEA er in Zweden uitziet, dan kan dat in Kalmar, waar wij u aanraden het mooie kasteel Slot Kalmar, te bezoeken. Leuke (ridder)activiteiten voor de kinderen in het hoogseizoen!

  Met te warm weer raden wij u aan lekker uit te waaien op Aspö, een eilandje voor de kust van Karlskrona, waar een gratis veerboot naartoe gaat. Fietsen zijn op het eiland(je) te huur en tevens is er een oud ford te bewonderen. In combinatie met een ijsje in het centrum van Karlskrona (bij Stortorget hebben ze het beste ijs, al moet je even in de rij staan) zijn ook de superwarme periodes hier goed te doorstaan. Als je dan een heerlijk verfrissende duik neemt in het schone meer, bij ons voor de deur, kan je er weer helemaal tegenaan. Een dagje weg met de kano is natuurlijk ook goed mogelijk en anders is er altijd nog de waterfiets, waar 2 volwassenen en 2 kinderen in kunnen.

  De meeste families weten de door ons georganiseerde activiteiten prima te combineren met ´eigen´ uitstapjes. Hieronder vindt u nog enkele suggesties voor een juiste invulling van uw vakantie.

  wandelen
  U kunt bij ons prachtige wandeltochten maken. Lange, maar ook korte afstanden, alles is mogelijk. Er zijn wandelingen uitgezet, maar u kunt ook zelf een route uitstippelen. In de receptie verkopen wij handige, watervaste wandel- (en fiets)kaartjes, die wij u van harte kunnen aanbevelen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten (kr 40,-) en u zult er een hoop plezier van hebben.

  De uitgezette routes variëren van 3 tot 12 km. Het lange afstandspad de ‘Blekingeleden’ loopt ook langs onze camping. Het bestrijkt meer dan 230 km en gaat door heel Blekinge. Misschien komt u nog een eland, ree of vos tegen. Wilde zwijnen laten zich zelden zien, zij zijn over het algemeen erg schuw.

  Dag- of avond-dropping
  Mocht u een etappe van de Blekingeleden willen lopen, dan kunnen wij u ook naar een startpunt brengen, zodat u van daaruit naar ons toe kunt lopen.
  Kosten per rit kr 280,-

  Voor een kortere avondtocht, kunnen wij u ook ergens droppen. Het is lang licht in de zomer in Zweden, dus u heeft alle tijd om terug te wandelen.
  Kosten per rit kr 250,-

  GPS-wandelen
  U kunt bij ons voor een schappelijke prijs een GPS huren. Wij geven u een korte uitleg hoe het werkt (en u krijgt een handleiding mee) en vervolgens komt u op de mooiste plekjes, zonder te verdwalen. U kunt kiezen uit de onderstaande routes. Klik op de betreffende wandeling en kom alvast in de stemming!

  Alljungen avondwandeling
  Rond het Alljungenmeer 1
  Rond het Alljungenmeer 2
  Rond het Alljungenmeer 3
  Rond het Skärsjönmeer

  Wij hebben voor u uitgezet een GPS-puzzeltocht en een GPS-kanotocht. Ook het GPS-schatzoeken is leuk voor kinderen.
  Kosten kr 60,- voor een halve dag, kr 100,- voor een hele dag (incl. huur GPS)

  Fietsen
  Onze – heuvelachtige- omgeving biedt fantastische mountainbike- en fietsmogelijkheden. Er zijn paden waar u (haast) niemand tegenkomt, u rijdt de camping af en bent in de ‘stilte’. Bij de receptie kunt u meer informatie krijgen en ook zijn routekaarten te verkrijgen.

  Vissen
  In het water van het Alljungenmeer zit veel vis. Grote snoeken, snoekbaars, brasem, zeelt en nog enkele andere soorten. Als u bij het strandje gaat baden, ziet u de diverse soorten vis al zwemmen. Een dagje vissen zal u goed doen en het is bijna altijd prijs.

  Ieder jaar is er bij ons in de buurt het Ulvsmåla festival. Kijk voor meer informatie op www.ulvsmalafestivalen.com.

  Golfen in omgeving van onze camping
  In een straal van 40km van onze camping zijn er diverse mogelijkheden om een balletje te slaan. De golfbanen liggen in een prachtige omgeving aan een meer, aan zee of in de bossen.

  Nicklastorp Golfklubb
  Leråkra Golfbana
  Carlskrona Golfklubb
  Trummenäs Golfklubb Emmaboda Golfklubb

  Uitstapjes

  Naast de diverse speeltoestellen is er een sportveld met voetbaldoelen en een beachvolleybalveld. En dan is er het schone zwemwater van het nabijgelegen meer (200 meter), wat behoorlijk warm kan worden, maar toch nog verkoelend werkt bij een hittegolf. De watertemperatuur is in de zomer gemiddeld 24-27 graden.

  Verder is er een tafeltennistafel en voor de allerkleinsten een zandbak. Velen genieten ´s avonds van het kampvuur.
  In het nabij gelegen meer kan gevist en gevaren worden (zonder motor). LET OP: Een visvergunning is verplicht en verkrijgbaar in de receptie.

  In de receptie vindt u een activiteitenmap die u van ons kunt lenen. Hierin vindt u informatie over uitstapjes e.d. in de omgeving. Mocht u over een specifiek onderwerp meer informatie willen hebben, dan kunt u bij ons natuurlijk folders verkrijgen.